WAT WIJ DOEN

Zuidbroek: specialisten in ondernemingsrecht

 
Het nu goed regelen van uw juridische zaken, levert u voordelen op in de toekomst. Wij adviseren
en begeleiden organisaties al jaren bij ondernemingsrechtelijke vraagstukken en transacties. Ook
publiceren wij regelmatig over deze onderwerpen en treden wij op als docenten bij specialistische
opleidingen. Wij hebben veel kennis en ervaring op onderstaande focusgebieden.

Transactiepraktijk
Het team van Zuidbroek begeleidt veel overnames en investeringsrondes van ondernemingen. Bij deze transacties werken we intensief samen met de betrokken advocaten, fiscalisten en overige adviseurs. We kennen de dynamiek en denken altijd proactief mee over ingewikkelde fund flows en stellen de juiste juridische documentatie op.
Governance
In het ondernemingsrecht staan vragen rondom de invulling van zeggenschap, bestuur en toezicht centraal. Deze vragen spelen bij allerlei soort ondernemingen en andere organisaties. Zo zie je ze bij beurgenoteerde- en familiebedrijven. Maar ook bij stichtingen zoals instellingen in de zorg en het onderwijs. Wij zijn experts op het gebied van governance en sparren hier graag met u over. U kunt altijd een scherp advies van ons verwachten.
Beleggingsfondsenpraktijk
Onze fondsenpraktijk richt zich op de structurering en advisering van private-equity-, venture-capital- en vastgoedfondsen. Onze jarenlange ervaring vertalen wij naadloos door naar een scherp advies vanuit een commercieel oogpunt én financieel toezichtrecht. En omdat wij ook notaris zijn, zetten wij de gehele fondsstructuur efficiënt op. De beheerder en carried interest entiteit zijn hier uiteraard bij inbegrepen. Voor het fiscale gedeelte werken wij nauw samen met de betrokken fiscalist.
Structurering
Wij hebben veel ervaring met het (her)structureren van vennootschappen en advisering rondom aandelen. We helpen u met zowel advies over de beste structuur als de implementatie ervan. Naast oprichtingen van vennootschappen en leveringen van aandelen, zijn wij zeer bedreven in juridische fusies en splitsingen van vennootschappen.
Not for profit
Wij kennen de sectorale wet- en regelgeving en de verschillende governance codes in het semipublieke domein erg goed. We begeleiden bijvoorbeeld zorginstellingen, woningcorporaties, onderwijsinstellingen en publiek-private ondernemingen bij hun besturingsmodel, (her)structurering, besluitvormingsprocessen en financieringsvraagstukken. We voorzien u altijd van een goed advies door onze uitgebreide ervaring en notarieel juridische kennis te combineren. Ook begeleiden wij pensioenfondsen bij fusies, liquidaties en hun bestuursmodel.
Coöperaties
Coöperaties bestaan op lokaal, nationaal en zelfs internationaal niveau. Ze fungeren als flexibel platform voor het samen nastreven van een gedeelde ambitie. Wij helpen u met alle soorten coöperaties. Van klassiek tot modern. Van zakelijk tot maatschappelijk geëngageerd. En van robuust met diepe wortels of juist innovatief op zoek naar nieuwe wegen. Wij voorzien u van een scherp advies bij de juiste inrichting en governance.